tech and play 2024

Arriba la segona edició del Tech&Play, el festival que acosta tota la ciutadania als darrers avenços tecnològics i que aquesta any explora àmbits com la robòtica, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, les realitats immersives o el “gaming”, entre d’altres. Més de 40 activitats tecnològiques i la participació de 30 ponents.
Un festival per a tothom per conèixer i experimentar, de forma lúdica, gratuïta i educativa, les noves tecnologies que estan transformant la nostra societat. Aquí t’ho expliquem.


Quan

Del 25 al 28 d’abril 2024


On

Al recinte Fabra i Coats (c. Sant Adrià, 20)


Horaris

Dijous i divendres: 10 a 19 h
Dissabte: 10 a 20 h
Diumenge: 10 a 16 h


Com

L’accés és gratuït però cal fer reserva prèvia a la web de Tech&Play


Què hi trobareu

  • Un total de 15 experiències tecnològiques.
  • Una desena de tallers per explorar la tecnologia.
  • Ampli programa de diàlegs entre experts de diferents camps.
  • Espectacles on es fusionen l’art i la tecnologia.
  • Un dia, diumenge 28 d’abril, dedicat als més petits: és el Family Day.
  • Debats entorn de l’ús de les noves tecnologies amb sessions que abordaran temes clau com els drets digitals, les pantalles a l’entorn familiar, la ciberseguretat entre els adolescents, les habilitats STEAM o la IA aplicada a la creació artística.
  • Diàlegs amb referents com la cantant i compositora Maria Arnal, que portarà la seva proposta, que experimenta amb el so, la tecnologia i l’art. La directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya, Liliana Arroyo, que debatrà amb el CIO de MWCapital, Eduard Martín, sobre l’ús de les pantalles en família. S’abordarà el tema de la ciberseguretat amb Natalia de Seras, directora de Seguretat de la Informació de CaixaBank, i de dones STEAM amb Carlota Llacuna, de l’equip d’Innovació de CaixaBank Tech. El professor associat de la UPF, Sergi Jordà presentarà les aplicacions de la IA en el món de la música.
  • La Barcelona School of Creativity organitzarà una de les seves populars Prompt Battle, en aquest cas enfocada a imaginar el futur de Barcelona.
  • A KIDS Barcelona, el consell científic d’adolescents de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, debatrà sobre la importància del compromís de la societat per fer que la recerca en ciències de la salut avanci.

Techandplay 2024

El que no et pots perdre

Els assistents a la Tech&Play experimentaran la tecnologia en primera persona a través de diferents activitats immersives. Entre d’altres, amb Robòtica per a tots, interactuaran amb diversos robots i components. Gràcies a la realitat virtual també podran fer un viatge per l’evolució industrial de Barcelona o conèixer el supercomputador MareNostrum. A més, hi haurà una experiència per entendre com actuen sobre nosaltres els algoritmes i, a la instal·lació de Lolo y Sosakucocrearan música amb intel·ligència artificial i 37 màquines robòtiques. L’oci i la cultura digitals també seran protagonistes del festival, amb espectacles de dansa, concerts i instal·lacions artístiques que utilitzen la tecnologia per crear vincles amb l’espectador.

Infants i joves trobaran a la Tech&Play l’entorn idoni per descobrir o potenciar les seves habilitats digitals. El festival acollirà una desena de tallers dividits per edats (dels 6 als 18 anys), on podran generar un còmic fent servir la intel·ligència artificial, construir i programar un robot amb Lego Spike, crear “cartografies sonores” ballant amb sensors de moviment o introduir-se en el món de l’animació o la ciberseguretat, entre altres.

I atenció! que diumenge vinent, 28 d’abril, serà el Family Day a la Tech&Play. Una jornada amb una desena d’activitats pensades per gaudir en família i guiades per monitors. Jocs, experiències immersives, tallers i espectacles per apropar la tecnologia als infants.

Des de fer en un curs ràpid per a mini-DJ, a jugar a atrapar els U-Smart Toys i els seus llums de colors, iniciar-se en l’electrònica amb tallers de creació de petits i divertits robots, ballar a la Silent Disco o gaudir d’espectacles de màgia tecnològica. Seran activitats àgils i curtes (entre 15 i 30 minuts), dissenyades perquè tots els assistents al festival en puguin gaudir.