Americana Film Fest 2024

L‘Americana Film Festival, la principal cita del cinema independent nord-americà, arriba a la 11a edició amb les millors propostes en aquest àmbit arribades dels Estats Units. Un certamen del qual betevé és mitjà oficial. Aquí, tota la informació pràctica i les pel·lícules imprescindibles.


Quan?

Del 5 al 10 de març del 2024


On?

A la Sala Phenomena Experience, als cinemes Girona, als Texas, Zumzeig i a la Filmoteca de Catalunya.


Preus

Entrada individual: 8 € | Sessió Shorts: 4 € | Abonament (6 entrades): 40 €


Propostes imprescindibles de l’Americana Film Fest

Direcció: Noah Pritzker
Guió: Noah Pritzker
Repartiment: Rosanna Arquette, Griffin Dunne, Richard Benjamin, Zora Casebere

Els pares del Peter es divorcien després de 65 anys junts. Disgustat, no veu venir la seva pròpia crisi matrimonial.Direcció: Mel Eslyn
Guió: Mel Eslyn, Mark Duplass
Repartiment: Mark Duplass, Sterling K. Brown

Dos homes han sobreviscut en una càpsula a l’extinció de l’ésser humà. La seva vida és rutinària. Tenen un petit estany amb un parell de peixos mascles i una femella, per tal que tinguin cries i poder-se alimentar. Però un error a l’hora de triar el sopar fa que es mengin la femella.


Direcció: Xavier Legrand
Guió: Xavier Legrand, Dominick Parenteau-Lebeuf, Alexandre Postel
Repartiment: Marc-André Grondin, Yves Jacques, Laetitia Isambert-Denis


Quan un prestigiós dissenyador de moda torna a Montreal per organitzar el funeral del seu pare s’adonarà que l’herència que aquest li ha deixat és una cosa molt pitjor que la fragilitat que pateix
el seu cor.


Direcció: Pascal Plante
Guió: Pascal Plante
Repartiment: Juliette Gariépy, Laurie Babin, Elisabeth Locas


Ludovic Chevalier és un assassí de menors. Dues dones joves assisteixen fascinades al judici. A mesura que avanci, aniran experimentant sentiments intensos respecte al cas i una d’elles iniciarà una investigació que la portarà al límit de la seva salut mental.


Direcció: Vuk Lungulov-Klotz
Guió: Vuk Lungulov-Klotz
Repartiment: Lio Mehiel, Cole Doman, MiMi Ryder


Feña ha canviat de sexe. I les seves pròximes 24 hores seran clau, ja que rebrà al seu pare estranger, a qui no veu des d’abans de començar a hormonar-se, i coincidirà amb la seva germana petita i la seva exparella, un noi heterosexual de qui encara està enamorat.


Direcció: Sebastián Silva
Guió: Pedro Peirano, Sebastián Silva
Repartiment: Jordan Firstman, Catalina Saavedra, Sebastián Silva

Sebastian Silva està en plena crisi creativa. En una visita a una platja nudista gai coneix una celebritat de les xarxes socials, el Jordan Firstman, amb qui es compromet a treballar en un projecte. Lliure, atrevida, boja.


Direcció: Kelly Reichardt
Guió: Jonathan Raymond, Kelly Reichardt
Repartiment: Michelle Williams, Hong Chau, André 3000, Amanda Plummer

La Lizzy (Michelle Williams) és una escultora amb problemes familiars que lloga una casa amb taller a la Jo, també artista. Entre totes dues existeix una relació de rivalitat.


Direcció: Bertrand Bonello
Guió: Bertrand Bonello, Guillaume Bréaud, Benjamin Charbit
Repartiment: Léa Seydoux, George MacKay, Xavier Dolan


En un futur pròxim marcat per la intel·ligència artificial les emocions són una amenaça. La Gabrielle decideix purificar el seu ADN a una màquina que la submergirà a les seves vides anteriors.


Direcció: Sean Price Williams
Guió: Nick Pinkerton
Repartiment: Talia Ryder, Jacob Elordi, Ayo Edebiri, Simon Rex


L’òpera prima de Sean Price Williams es presenta com una road movie surrealista on una estudiant d’institut abandona el viatge de fi de curs per emprendre una aventura a través de la costa est
dels Estats Units.


Direcció: Jordi Torrent
Guió: Jordi Torrent
Repartiment: Aaron Poon, Richard Vetere, Ron Barba, Lucinda Carr

L’Alvin, en llibertat provisional, comença a treballar en un taller metal·lúrgic a Staten Island. Intenta passar desapercebut, evitant la gent del seu passat. La seva mare, a qui no ha vist en molts anys, inesperadament demana ajuda: necessita diners per a una fiança. L’Alvin cercarà la manera de poder pagar-la.


Direcció: Weston Razooli
Guió: Weston Razooli
Repartiment: Lio Tipton, Charles Halford, Danielle Hoetmer


Hi havia una vegada tres nens que volien treure el control parental de la seva consola. Per aconseguir-ho hauran de fer un encàrrec per a la seva mare i trobar la recepta perfecta per fer un pastís
de nabius. Quan surten es perden per l’Amèrica profunda.


Programa