NACHELI BEAS, advocada de la defensa "Que se les inste por denuncia falsa, a la policia. Porque lo que no puede pasar es que para justificar una detención una persona tenga que enfrentarse a un mes en prisión provisional o a un juicio donde le piden cinco años de prisión porque unos agentes quieran justificar una detención." SERGI RUBIA, acusat "Per sort han vingut tots els testimonis que vaig conèixer aquell dia a Sants. Els agents segueixen amb la seva versió però jo estic tranquil i esperant que es faci justícia i que això, en la mesura del possible, no li torni a passar a una altra persona."

El jove ha explicat davant del jutge que el 28 de maig passat va anar a la cassolada de protesta en contra del desallotjament de Can Vies però que en va marxar quan va veure que començaven a produir-se aldarulls. Segons ha dit, va estar en un bar amb dos amics fins poc abans de la mitjanit, moment en què va sortir al carrer per anar a agafar el metro. Tot plegat ho han corroborat tant els dos joves com el propietari del bar, i també un veí amb qui es van aturar a parlar un cop fora del bar.

El veí en qüestió afirma que va veure’ls des del balcó de casa seva quan un amic de l’acusat va aturar-se per orinar a la façana. Segons ha relatat, va ser llavors quan va baixar al carrer i, després de recriminar-los l’acció, van posar-se a parlar. El veí assegura que va pujar cap a casa quan van començar a haver-hi corredisses al carrer i que un cop a dalt, va veure com detenien l’acusat. Afirma, a més, que aquella nit no va veure cap contenidor cremant a la zona.

A l’altra banda de la balança, els dos agents que van participar en la detenció asseguren que van veure com l’acusat participava en els aldarulls. En concret, sostenen que van veure un grup d’entre 10 i 15 persones que cremaven contenidors i que per això els van estar vigilant. Segons han dit, en un moment que els Mossos d’Esquadra intentaven dispersar-los, Rubia es va quedar endarrerit. Va ser llavors, diuen, quan va agafar un contenidor i va acostar-lo als que ja cremaven, motiu pel qual també es va incendiar.

Diligències per fals testimoni

Després de sentir tots els testimonis, la Fiscalia mantingut la petició de quatre anys i deu mesos de presó perquè considera que els testimonis dels agents de la Guàrdia Urbana són creïbles. Considera que no tenien motius per inventar-se els fets i, per contra, ha qüestionat alguns dels altres testimonis. Els delictes que imputen al jove casteller són desordres públics, incendi i danys.

Per contra, l’advocada de la defensa, Nacheli Beas, ha posat en entredit el testimoni dels agents i ha demanat que s’obrin diligències per fals testimoni. Beas sosté que els testimonis aportats per la defensa demostren que el seu client és innocent. Creu, per tant, que la versió dels policies no s’ajusta als fets i que respon a l’objectiu de justificar la detenció.

Concentració de suport

Des de les 10 del matí s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia una cinquantena de Castellers de Barcelona, que han volgut donar suport al seu company. Abans que comencés la vista han fet un pilar de quatre i han demanat que Rubia sigui absolt de tots els càrrecs que se li imputen. Tots plegats l’han esperat fins que s’ha acabat el judici i l’han rebut amb aplaudiments.