Un home, veí de Barcelona, ha estat detingut per haver estafat presumptament com a mínim 14 famílies que van apuntar els fills a un campus d’estiu que mai no es va fer. Les activitats s’havien de realitzar a Tossa de Mar, on sí que es van fer l’any passat. Aleshores, l’arrestat va deixar a deure gairebé 9.000 euros a l’hotel en el qual s’havien allotjat els participants.

Agents de la comissaria de Sarrià – Sant Gervasi van procedir a la detenció del suposat estafador, de 50 anys i nacionalitat espanyola, el 8 de setembre. Segons la policia, l’individu s’havia quedat els 6.500 euros que li van pagar 14 famílies (440 euros cadascuna), a qui va enganyar fent-les creure que havia organitzat un campus de voleibol per a joves en un pavelló de Tossa de Mar, “en un entorn privilegiat” i amb entrenadors de prestigi. En principi, els nois havien d’allotjar-se en un hotel amb pensió completa mentre duressin les activitats, entre el 30 de juny i el 6 de juliol.

Tot, doncs, semblava normal. I més quan l’any passat el campus s’havia realitzat, aparentment, sense que res no fes sospitar que al darrere hi havia un intent d’estafa. De fet, algunes de les famílies pretenien repetir després de l’experiència anterior. El que no sabien és que l’arrestat no havia abonat els 8.775 euros a l’establiment hoteler ni els 420 euros per fer ús de les instal·lacions esportives. A més, havia utilitzat en tot moment un nom fals per dificultar-ne la identificació. I per postres, resulta que tenia cinc antecedents per fets similars. Enguany, ni havia llogat cap pista de voleibol ni fet les reserves d’hotel. Després de passar a disposició judicial el dia 10, va quedar en llibertat amb càrrecs.