La zona afectada per aquesta futura remodelació urbanística és a l’entorn de l’avinguda de Vallcarca, l’espai comprès entre els carrers de la Farigola, de Cambrils, de Calendau i de Gustavo Bécquer. El concurs volia un projecte que donés un impuls a la reactivació de Vallcarca, afectada per un PGM aprovat el 2002 i que ha deixat solars en desús i abandonament del barri per la impossibilitat de construir-hi ni fer-hi noves intervencions.
Arrels és el títol d’aquesta proposta guanyadora, que conserva el patrimoni històric del barri, manté l’hort urbà comunitari que van impulsar els veïns i genera nous espais de trobada. També un centre per a energies renovables per al veïnat amb una pèrgola de 300 plaques fotovoltaiques i una caldera de biomassa.
El disseny inclou sistemes per permetre l’acumulació i canalització de les aigües de pluja a la riera de Vallcarca i de la Farigola, a més de crear basses en punts estratègics. A tot plegat s’hi afegeixen els dos equipaments de barri en edificis històrics que ara són a mans de l’Ajuntament: la masia de Can Carol i el consolat de Dinamarca. Un dels requisits del projecte era mantenir les cases baixes de Vallcarca, a la qual cosa ja s’havia compromès el govern, i s’hi construirà 6.000 metres quadrats d’habitatge públic, amb habitatges cooperatius.
El jurat que ha donat com a guanyadora aquesta proposta està format a parts iguals per representants veïnals, de l’Ajuntament i tècnics independents i un de la propietat privada. Per això des del govern asseguren que es tracta “d’un projecte dels veïns amb l’acompanyament de l’Ajuntament”.