CRISTINA DE PRADA, organitzadora de la Passejada amb barret: "Crec que Barcelona ha estat sempre una ciutat molt elegant a principis de segle era un punt de referència de moda i tenimq ue pensar que tenim que recuperar això."
“Tants caps, tants barrets”. Mai aquesta dita ha estat tant certa com avui. La passejada en barret que cada mes d’abril inunda la Rambla de Catalunya permet fer excessos estrafolaris. La festa reivindica el que havia estat, ara fa uns anys, una de les peces de vestir bàsiques de qualsevol ciutadà de Barcelona.
A banda dels models més agosarats, els borsalinos, els barrets italians de principis de segle passat, han fet fortuna i ara fa un temps que inunden els armaris dels barcelonins més sofisticats. Una moda que sembla que torna i amb força, ja que portar barret no ha de ser una cosa reservada per a uns pocs.
Les imatges de la desfilada transporten a aquelles imatges britàniques d’Ascot o de les bodes de la reialesa anglesa, on el barret és un orgull nacional d’aquell país.
La idea de reivindicar aquests complements més oblidats, com capells, fedores, pameles, panamenys o boines, s’inspira en la Easter Parade, que data del segle XIX. Cada any, per Diumenge de Resurrecció es llueixen els millors barrets, una reminiscència de quan la gent s’arreglava per anar a missa. A diferència de Nova York, on predominen els detalls florals i són les dones les protagonistes, a la Passejada amb barret de Barcelona s’accepten tot tipus de dissenys, des dels més senzills fins als més imaginatius.