El salvament és només una de les proves que han de superar els candidats a socorristes com el Bruno, que s'hi presenta per sisena vegada. BRUNO VIANA "Hoy tuvimos suerte con el tiempo, que salió un poco el sol, el mar está bastante calmado y bien, el agua no estaba tan fría." També una cursa per la sorra, d'uns 400 metres, i una carrera per l'aigua de més de mig kilòmetre. Són la part més dura d'unes proves que inclouen pràctica i teoria. L'objectiu: trobar candidats que estiguin en forma, però amb coneixements de base. "El que em feien més por eren les proves tècniques, perquè potser la part més esportiva és al que estic més acostumat, però bé, hem estudiat, hem practicat aquests dies i suposo que anirà bé." Enguany les han fet 26 persones, una xifra molt diferent als més de 100 concursants d'edicions anteriors. ANNA BALDELLOU, responsable del servei de salvament "Per tal de filtrar millor hem fet una sel·lecció prèvia de currículums. Per tant, acotem una miqueta més el perfil, l'experiència laboral, els coneixements..." Els qui superin les proves d'avui hauran de passar encara una entrevista personal i, el més important, un curs de formació i reciclatge. En total, hi ha una desena de places disponibles.

A les proves de selecció que organitza la Creu Roja, s’hi han presentat 26 persones amb títol de socorrista aquàtic. La xifra és molt menor que la d’anys anteriors perquè el procés inclou una nova fase: abans de fer les proves, els responsables han fet una primera selecció a partir del currículum. Dels que s’hi presenten, una desena obtindran una plaça per començar a treballar a partir del mes de juny.

En l’àmbit dels exercicis físics, els aspirants han hagut de completar un circuit: després de córrer un tram de 400 metres per la sorra, n’han hagut de nedar 600. Encara a l’aigua, els participants han hagut de rescatar una persona que, presumptament, s’estava ofegant.

En l’apartat tècnic i teòric, els concursants han hagut de practicar una reanimació cardiopulmonar (RCP) i superar un examen escrit. Els que passin aquestes proves seran convocats per a una entrevista personal i hauran de superar un curs de formació i reciclatge.