Aquests dies a Can Calopa hi ha molta feina perquè estan en plena temporada de verema. D'aquí en surt l'únic vi produït a Barcelona, un vi d'alta qualitat i totalment artesanal. Allunyades del centre urbà i a la frontera amb el terme municipal de Molins de Rei hi trobem les vinyes de Can Calopa. D'aquí en surten dos tipus de vins. DOLORS, coordinadora "Se seleccionen els millors raïms, els millors gotims, es van collint i llavors quan ja té els dipòsits necessaris per fer el vi de Barcelona, llavors ja collim tota la resta i es fa el vi de Collserola." S'hi cultiven dos tipus de ceps, la garnatxa i el sirà. Aquests dies recullen el raïm i el pugen al celler, on el rapen i omplen els dipòsits amb el most. ROCÍO, enginyera agrònoma "Totes les varietats que tenim aquí són de raïm negre i, doncs, és una zona que té humitat i això fa que les nostres vinyes tinguin força vigor, però alhora doncs dóna uns vins molt concentrats amb alta graduació perquè tenim molt de sol." Can Calopa, a més de produir l'únic vi de Barcelona, té una altra peculiaritat: es tracta d'un centre especial de treball que dóna feina i habitatge a nois en risc d'exclusió social. Aquí aprenen tot el procés d'elaboració del vi, des de la recollida del raïm. CARLOS, treballador de Can Calopa "Las que tienen agujero, que se ve la uva por dentro, éstas se tienen que sacar, o sea coges el ramo y la arrancas la que está mal y la pones en la caja y son las que suben a la bodega." Fins a l'embotellament i etiquetatge. DAVID, treballador de Can Calopa "Posàvem les ampolles sota la màquina, s'omplien, després posàvem els taps i després les portàvem al celler." I per acabar un dia de verema sota un sol intens, no hi ha res millor que una becaina ben merescuda.