Era un quart de vuit del vespre quan s'encenien totes les alarmes a la muntanya del Tibidabo. Les paraules accident i atracció es barrejaven i feien témer el pitjor. La Guardia Urbana tancava tots els accessos al Parc i inclús aquests treballadors es van quedar fora. L'Ajuntament confirmava les dades, l'atracció del Pèndol es trencava en ple funcionament. El resultat, una noia de 15 anys morta, un noi que va aconseguir sortir pel seu propi peu i dues noies ferides greus amb politraumatismes. Una d'elles va ser traslladada en helicòpter a la planta materno infantil de la Vall d'Hebron. L'alcalde de Barcelona Jordi Hereu, arribava per comprovar in-situ la magnitud de la tragèdia i aquesta és la imatge que es va trobar. La cabina de l'atracció on viatjaven els quatre adolescents era un munt de ferralla. Segons les primeres hipòtesis els ancoratges de la base del Pèndol van cedir i en aquell moment els joves es van precipitar al buit. Pel disseny de l'atracció dos d'ells van rebre un impacte directe al terra i els altres dos van quedar d'esquenes. Aquest és el primer accident mortal al Parc d'atraccions del Tibidabo des de que el 2000 l'Ajuntament adquirís la totalitat del parc.

La víctima mortal i els altres ferits es trobaven a l’atracció del Pèndol quan es va produir l’accident. El Pèndol eleva els usuaris a 38 metres d’alçada i els deixa anar en caiguda lliure a una velocitat que arriba als 100 km/h, i a continuació fa un moviment pendular de 50 metres. L’atracció es va posar en marxa el 2006.

La noia ferida en estat més greu va ser atesa pels Serveis d’Emergències Mèdiques al lloc dels fets. Una altra noia de 15 anys es troba en estat menys greu després de patir un traumatisme cranioencefàlic.

A les 19.13 hores el SEM van rebre l’avís de l’accident i les  ambulàncies van arribar al Tibidabo a les 19.26 hores. Fins el lloc dels fet s’hi van desplaçar cinc ambulàncies, un helicòpter i un cotxe d’intervenció  ràpida.