El cel gris i l’ambient més rúfol de dilluns anirà de baixa i a partir de dimarts cedirà el protagonisme a les altes pressions, força habituals en aquesta època de l’any.

El temps a Barcelona i Catalunya

Dimarts 6: minvarà la nuvolositat, tot i que no acabarà de fer net del tot, sobretot a la costa i en punts del nord-est. El vent de llevant i gregal encara es farà sentir a la façana marítima de Barcelona i a la resta de la costa durant la primera meitat del dia, i es mantindrà cert tràngol marítim, amb onades que continuaran superant 1,25 metres d’alçària. Mínima de 12 ºC a Barcelona i màxima de 16 ºC.

Dimecres 7: l’anticicló estabilitzarà de forma més clara la situació meteorològica. El sol dominarà arreu, però de bon matí s’estendran bancs de boira  i capes de núvols baixos a les valls i fondalades de l’interior, el prelitoral i els Pirineus. Matinada més freda, amb glaçades terra endins. Migdia agradable. A Barcelona la temperatura es mourà entre els 11 ºC de mínima i els 16 ºC de màxima.

Dijous 8: la boira guanyarà entitat i extensió terra endins, sobretot a ponent, on podrà ser persistent. Predomini del sol o el ressol a la resta del país i presència d’algun núvol baix trencat al litoral. Temperatura amb poques variacions, per bé que s’accentuarà la inversió tèrmica a les muntanyes. A Barcelona la temperatura es mourà entre els 10 i els 15  ºC.

Divendres 9: cel mig ennuvolat a la costa i en sectors del prelitoral a causa de la presència de núvols baixos. Sol i bonança al migdia al Pirineu i boira terra endins. Matinada freda, amb glaçades a les valls pirinenques i en zones enclotades de l’interior. A Barcelona s’espera una mínima de 9 ºC i una màxima de 16 ºC.

Dissabte 10: poques novetats: alguns núvols trencats a la costa, boira i ambient hivernal a ponent, i sol a la resta del territori. La inversió tèrmica serà notable i afavorirà que les temperatures siguin clarament més baixes de bon matí a les valls i en zones enclotades, que no pas a cotes mitjanes i altes de les muntanyes. A Barcelona s’estima una mínima de 9 ºC i una màxima de 16 ºC.

Diumenge 11: l’aproximació d’un petit embossament d’aire fred des de l’oest de la península implicarà un increment dels núvols, sobretot de tipus mitjà i alt. Dia més variable, encara amb boira matinal a ponent i a la vall de l’Ebre, i temperatura més aviat suau les hores centrals del dia. Es mantindrà la inversió tèrmica. A Barcelona es preveu una temperatura mínima d’11 ºC i una màxima de 17 ºC.

El temps a la resta del continent europeu

A la resta del centre, l’oest i el sud d’Europa també es preveu un temps relativament tranquil durant els pròxims dies a causa de la presència d’un potent anticicló que afavorirà l’estancament, la boira i els núvols baixos a les planes, i la temperatura poc baixa en general per a l’època de l’any. A partir del cap de setmana l’anticicló baixarà de latitud i permetrà que les borrasques i els vents temperats de ponent tornin a afectar el Regne Unit, Irlanda i els països de la façana atlàntica europea.