(ACN) El Tribunal Suprem ha confirmat una sentència de l’Audiència de Barcelona que condemna una lletrada a indemnitzar l’Associació d’Avis del Bon Pastor, i una pena d’un any d’inhabilitació especial per a l’exercici de la professió, pel delicte de deslleialtat professional. Els afectats van encarregar a la lletrada que demandés l’Ajuntament de Barcelona pel pla urbanístic de les cases barates del Bon Pastor i, encara que la demanda no va prosperar, l’advocada els va informar i els va animar a continuar presentant denúncies en un procés que es va demorar més de dotze anys.

Davant d’aquesta resolució no es pot interposar recurs ordinari, per la qual cosa així es tanca un llarg procés judicial que va començar ja fa 18 anys.

“Amb aquesta providència del Tribunal Suprem, hem aconseguit recuperar la confiança en la justícia d’unes persones que l’havien perdut per l’actuació deslleial d’una advocada”, ha explicat Daniel Salvador, lletrat del bufet Vosseler Advocats que representa el col·lectiu del Bon Pastor. També ha destacat “la complexitat tècnica” d’una causa, i que s’ha desenvolupat amb gairebé dues dècades.

L’estafa va començar l’any 2006

El 2006 l’Associació d’Avis del Bon Pastor va acordar interposar recursos i demandes a l’Ajuntament de Barcelona per estar en desacord amb el projecte urbanístic que havia presentat el consistori de remodelació de les cases barates, el sector més antic del Bon Pastor, amb habitatges del 1929.

Per aquest motiu, van contractar l’advocada S.M.S., que, aprofitant-se del desconeixement dels processos legals dels seus clients, els va fer creure que tenien un recorregut molt més llarg en el temps del que era realment. Així, S.M.S. va estar cobrant a l’Associació d’Avis durant uns 12 anys.

L’estafa es va començar a gestar el 5 de juliol del 2006, quan l’advocada va presentar un recurs contenciós administratiu contra l’Ajuntament pel projecte de reparcel·lació de les cases barates. Després de ser desestimat aquest recurs, S.M.S. en va presentar dos més el 2009, fent-ho també al Tribunal Constitucional, que directament no va ser admès a tràmit.