Actuació d’ofici sobre la venda a la manta

En el cas de la venda ambulant, la síndica Assumpció Vilà considera que acaben pagant justos per pecadors i que els venedors de “top manta” són al final d’una cadena mafiosa, tal com passa amb la prostitució. Després de les darreres actuacions policials, que han comportat centenars de denúncies i milers d’articles decomissats, Vilà vol “saber què pensen fer l’Ajuntament i la Generalitat” amb els venedors. “Treure’ls de Barcelona perquè se’n vagin al municipi del costat o al de més a baix és una cosa que hauria de mirar-se arreu de Catalunya”, ha apuntat i ha demanat al nou govern municipal si té alternatives per als venedors ambulants.

Pendent de la nau ocupada al Poblenou

La síndica de Barcelona també investiga, a instàncies de quatre entitats, què passarà amb desenes de subsaharians amenaçats de desallotjament a la nau situada al número 112 del carrer de Badajoz, al Poblenou. Segons Vilà, hi “malviuen i hi guarden la ferralla” per vendre-la. Alguns fa més de tres anys que estan a Barcelona, tenen “papers” perquè van treballar durant algun temps, però ara estan afectats per la caiguda de la construcció a causa de la crisi, ha explicat Assumpció Vilà.

El dilluns 25 de juliol se celebrarà un judici en què es podria fixar una data per al desallotjament, després que la propietària de la nau, ocupada majoritàriament per senegalesos, ho va denunciar.

Per a aquell dia, s’ha convocat una marxa de suport per donar visibilitat a la situació. El representant de la xarxa ciutadana de solidaritat, Manel Andreu, coincideix amb la síndica de Barcelona que hi ha una desena d’assentaments, entre naus més petites i “pisos patera”.