(Agències) La Federació d’Educació de CCOO ha atribuït els mals resultats de Catalunya a l’Informe PISA a diverses causes, entre les quals, “tenir les ràtios més elevades de tot Espanya”. La secretària general de la Federació d’Educació, Teresa Esperabé, ha explicat que “a ESO i grau mitjà d’FP tenim les ràtios més altes” d’Espanya i a batxillerat, grau superior i infantil “som la segona ràtio més alta”. “Això hi influeix perquè no es pot donar als alumnes una atenció personalitzada i individualitzada”, ha subratllat.

L’informe situa els alumnes catalans de 15 i 16 anys per sota de la mitjana espanyola i la dels països de l’OCDE en rendiment mitjà en matemàtiques, lectura i ciències.

Manca d’inversió en educació

Com a segona causa dels mals resultats, Teresa Esperabé ha citat la “manca d’inversió en educació” ja que segons dades del 2020, Catalunya inverteix el 3,82 del PIB català, mentre que la mitjana d’Espanya és del 4,93. “Estem molt lluny d’invertir-hi el 6 % del PIB” que marca la Llei d’Educació de Catalunya, ha dit la secretària general. Una altra de les causes dels mals resultats, segons Esperabé, és “que ha arribat molt alumnat” procedent d’altres països a zones “que moltes vegades són socialment desafavorides” i en què “no s’han posat els recursos necessaris per atendre’ls”. “Als centres de màxima complexitat necessiten més acompanyament i més recursos”.

Protesta a les portes d’Educació

La publicació de l’Informe PISA ha coincidit precisament amb una protesta dels sindicats educatius aquest dimarts davant del Departament d’Educació. Una concentració que han fet mentre se celebrava una mesa de negociació per aconseguir “revertir les retallades pendents”. Entre les demandes hi ha reduir dos hores de classe als docents majors de 55 anys, cobrar els sexennis als sis anys i l’equiparació salarial de tots els professors dels professors d’FP a la resta.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a