SERGIO MOLINA "A tot Berlín hi ha aproximadament per Nadal 10 mercats i aquest és peculiar perquè es troba a la zona cèntrica on es troben els centres comercials i és de molt fàcil accés perquè als laterals hi ha dos vies de trànsit. Si algú volgués col·lidir un vehicle [contra el mercat] era el lloc ideal (...) Sí que és cert que a la premsa hi ha un debat continu sobre si cada atemptat té alguna cosa a veure amb els refugiats si d'això se n'ha de derivar que hem de deixar entrar menys refugiats. Per exemple, avui he vist a Twitter que el partit d'extrema dreta d'Alemanya, Alternativa per Alemanya, ja estava piulant en aquest sentit (...) M'ha sobtat aquest matí que, per exemple, a l'atemptat de Niça hi va haver un caos generalitzat, els següents dies va ser un trauma per tota la ciutat, també a París i el Bataclan, i m'ha donat la sensació aquí que semblava un dia normal. I, bé, fa por que al final hi hagi aquesta sensació de 'un altre atemptat sí, no m'ho esperava, però ja ha passat altres cops i la ciutat segueix'."

“A tot Berlín hi ha aproximadament 10 mercats de Nadal i aquest és peculiar perquè es troba a la zona cèntrica on es troben els centres comercials. És de molt fàcil accés perquè als laterals hi ha dos vies de trànsit. Si algú volgués fer col·lidir un vehicle [amb el mercat], era el lloc ideal.” Són les paraules del jove Sergio Molina, que des de gener treballa com a periodista a la capital alemanya.

Sobre la possibilitat que el presumpte autor sigui un refugiat pakistanès i els efectes que això pot tenir al voltant l’acollida de demandants d’asil, Molina admet que “és cert que cada vegada que un atemptat té alguna cosa a veure amb els refugiats, a la premsa hi ha un debat continu sobre si d’això se n’ha de derivar que hem de deixar entrar menys refugiats”. I afegeix que ja hi ha formacions polítiques que esgrimeixen l’atemptat per fer campanya en contra de l’acollida de refugiats, “per exemple avui he vist a Twitter que el partit d’extrema dreta d’Alemanya, Alternativa per Alemanya, ja estava piulant en aquest sentit”.

Tot i això, el periodista defineix el clima d’avui a Berlín com de normalitat. Segons explica, hi ha la sensació que el ciutadà pensa: “Un altre atemptat sí, no m’ho esperava, però ja ha passat altres cops i la ciutat segueix.”