No podien amagar els nervis. El Xavi, la Marta, la Lorena i la Lucía s’han posat el davantal per cuinar un pollastre a la cassola acompanyats dels xefs Sergio i Javier Torres i de l’alcalde Jaume Collboni. Era l’acte de presentació de la segona edició del receptari inclusiu Posa’t el davantal, de l’Escola d’Educació Especial Moragas. Un recull de receptes en què se simplifiquen els passos i s’incorporen pictogrames per aconseguir un discurs “planer i universal”, explica el gerent del centre, Joan Solé.

28 receptes agrupades per estacions

Al llibre hi ha un total de 28 receptes, algunes dels alumnes de l’escola i d’altres que han cedit xefs de renom. En el cas dels germans Torres una de les receptes és el pollastre de pagès amb cítrics i fruites seques que han preparat durant la presentació. Un plat que el Xavi, la Marta, la Lorena i la Lucía han practicat a l’escola durant el taller de cuina que fan els alumnes d’entre 16 i 21 anys que es preparen per fer el salt a l’edat adulta.

“M’encanta cuinar, m’agrada molt tot el tema del menjar i a classe faig moltes receptes”, explica la Lucía, mentre escolta les indicacions del Sergio Torres que li demana que talli ben petita la ceba per fer el sofregit. Altres receptes del llibre són les patates emmascarades o la crema de llimona de Carme Ruscalleda, la pizzaimada margarita de Christian Escribà, el pop amb textures de Fran López i el sol de pastanaga de Fina Puigdevall.

Els germans Torres han col·laborat en altres ocasions amb les iniciatives que prepara l’escola: Nosaltres al restaurant ens agrada dir que sempre és un bon moment per cuinar i, com més fàcil ho posem per menjar bé i tenir accés als productes de la terra doncs millor, perquè tot plegat és un motor de salut”, ha dit Sergio Torres. El llibre, amb dibuixos del dissenyador Víctor Oliva, es pot adquirir a l’Escola Moragas.