El quiosc modernista situat a la plaça de la Font d’en Fargues obrirà finalment com a bar a finals d’aquest any. L’Ajuntament de Barcelona ha adjudicat de manera directa la gestió de la guingueta a la cooperativa A Granel SCCL, després que el concurs de licitació pública es declarés desert al setembre. L’empresa adjudicatària, que té la seu a només 200 metres del quiosc, té com a activitat principal la distribució de detergents ecològics, però també es dedica a assessorar entitats i grups en l’àmbit de l’economia social i solidària.
Laila Ghorbel, responsable de A Granel, explica que el districte d’Horta-Guinardó els va contactar per demanar-los que lideressin el projecte i que ho van acceptar, ja que se senten molts implicats amb el barri. A més de gestionar el servei de bar, la seva prioritat és contribuir a la preservació del conjunt modernista de la plaça i “evitar que es massifiqui i sigui un punt d’interès per als turistes com ha passat al Turó de la Rovira”, explica Ghorbel. Per això tenen previst dinamitzar l’espai amb activitats que volen organitzar conjuntament amb el Casal de la Font d’en Fargues i l’associació Carmel a la Vista, entre d’altres.
Obert tot l’any
El plec de condicions per a la gestió del quiosc modernista, creat per Roc Cot a principis del segle XX i restaurat fa poc, estableix que l’horari d’obertura sigui de novembre a març, de 10 a 19 h, i de 9 a 18 h els festius i vigílies, mentre que l’horari d’estiu serà de d’abril a octubre de 10 a 21 h, tot i que els caps de setmana i festius podrà obrir fins a les 22 h.
El cànon per a l’explotació de la guingueta és de 3.600 euros anuals i el termini de vigència de la concessió serà de 4 anys. A la zona de la terrassa es podran posar deu taules amb quatre cadires cadascuna, però no podran ocupar les sis taules de pícnic, que són d’ús lliure i gratuït per als usuaris dels jardins. Per al regidor d’Horta-Guinardó, Lluís Rabell, “aquesta barreja d’usos i persones que vindran li donarà vida a l’espai i tranquil·litat a l’entorn”.
A Granel té previst contractar dues persones per oferir el servei. La seva oferta gastronòmica se centrarà a servir menjar saludable, basat en el producte ecològic i de proximitat. Tot i això, una de les clàusules tècniques diu que “per a la cocció i preparació d’aliments només es podrà fer servir una planxa elèctrica”, per evitar el risc d’incendi. La concessionària també haurà de vetllar pel manteniment i bon ús dels tres lavabos públics que hi ha a la plaça.