SERGI HURTADO, representant de CCOO del Comitè d'Empresa "Vam veure que la possibilitat de cedir una part d'aquests diners reservats a la massa salarial per conceptes variables, cedir-los amb la garantia que no hi hagués ni pèrdua de dies ni cap ERO. Se sotmetrà a un referèndum vinculant amb els treballadors. Si surt que sí, se signarà la proposta i, si surt que n,o no se signarà, perquè és vinculant."

Segons aquest preacord, els treballadors accepten reduir el pressupost que hi havia previst per negociar partides de complements per objectius, carrera professional i catàleg de llocs de treball. A canvi, el centre es compromet a no portar a terme cap acomiadament ni reducció de dies de lliurança. El preacord, l’han signat la direcció de l’hospital i la majoria del Comitè d’Empresa. Tot i això, la decisió final d’aceptar el text o no la prendran la totalitat dels treballadors en dos referèndums vinculants que se celebraran dijous i divendres.

El preacord permetrà estalviar 2.337.596 euros. Són diners que s’afegiran als 6.034.501 milions que ja s’han retallat mitjançant un pla de xoc que va adoptar el centre i que es tradueix en mesures com el tancament estable de sales i quiròfans, tancaments temporals a l’estiu o contractes temporals que no es renoven per reorganització dels serveis.