atac cor placa catalunya barcelona

Ràpida i heroica actuació de diversos agents de la policia a la plaça de Catalunya, on han salvat la vida d’una jove de 21 anys. La noia va patir una parada cardiorespiratòria, es va desplomar i va caure a terra. Agents de la Guàrdia Urbana, de la Policia Nacional i dels Mossos d’Esquadra es van dirigir ràpidament a atendre-la, en veure que estava estesa a terra envoltada de gent. Li van practicar la tècnica de reanimació cardiopulmonar (RCP) i també van utilitzar un desfibril·lador extern automàtic (DEA), que ha resultat imprescindible perquè tornés en si.

La noia no tenia pulsacions

Un agent de la Policia Nacional es trobava esperant els seus companys per tornar a la comissaria i va sentir crits d’una dona. En aquells instants, un home es va dirigir amb rapidesa a aquest agent i li va demanar ajuda. El policia va córrer cap a la noia i va valorar-ne l’estat. La jove estava en aquell moment acompanyada de la seva mare (visiblement nerviosa), i no tenia pulsacions.

Fins al lloc també hi van arribar agents de Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana. En detectar l’estat de la noia, els agents van intuir que estava patint una aturada cardiorespiratòria i li van efectuar maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Aquesta darrera acció no va fer-la reaccionar i, per això, els agents van optar per utilitzar un desfibril·lador extern automàtic (DEA) que portava la patrulla de la Guàrdia Urbana. Aquest dispositiu i la maniobra de reanimació cardiopulmonar van fer que la jove tornés a reprendre el pols i la respiració fins que van arribar els tècnics del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM).

Més de 20 dies ingressada a Sant Pau

El SEM va confirmar que si no s’hagués actuat amb rapidesa i no s’haguessin practicat totes les maniobres, aquesta noia hauria mort. La víctima va ingressar a l’Hospital de Sant Pau i va estar tres dies a l’UCI. Després, va romandre 20 dies ingressada a planta per acabar de recuperar-se. I és allà on es va retrobar amb un dels seus àngels de la guarda, que la va anar a visitar.