A la platja ja no només s'hi va a prendre el sol i a banyar-se, cada vegada s'incorporen més serveis com el wifi municipal que estarà en marxa de vuit del matí a deu de la nit a peu de sorra gràcies a la incorporació de nous punts, arribant als 14 en tot el litoral de la ciutat. A banda d'internet, també es reforcen els serveis com la seguretat, la neteja i el garbeig diari de la sorra que aquest any, diu l'Ajuntament, està millor que mai. I amb la calor sorgeix també el debat del nudisme, li recordava aquest matí a l'alcalde una ciutadana en plena roda de premsa... Serà en el darrer ple del mandat que es prohibirà anar nu pel carrer excepte en zones autoritzades.

Les platges de Barcelona ja estan a punt per a la pretemporada de banys. L’abril i el maig són considerats temporada mitja (abans de la temporada alta de l’estiu). Durant tots els caps de setmana d’aquests dos mesos, i especialment per Setmana Santa, s’activen els dispositius de socrorrisme i salvament.

També es reforcen els efectius policials que patrullen per la platja, es dobla el nombre de papereres i es remou diàriament la sorra. Aquest any no hi ha obres a l’àrea litoral i per primer cop ha funcionat el pla d’estabilització de les platges, amb la qual cosa els temporals no s’han endut la sorra.

Platges amb connexió

Aquesta és la primera temporada de platja amb servei públic d’accés a Internet al carrer. Dels 411 punts de Barcelona WiFi que hi ha distribuïts per tota la ciutat, 14 es troben a la línia costanera.

Avui l’alcalde ha provat el del centre d’informació de la platja de la Barceloneta. Segons la directora de comunicació de l’Institut Municipal d’Informàtica, Marta Continente, els usuaris no tindran cap problema a connectar-hi els seus portàtils o tauletes tàctils des de la sorra si es troben a menys de 50 metres de qualsevol d’aquests punts. Tots es troben identificats amb el senyal blau amb la “W” de Barcelona WiFi.