Els ordinadors d'aquesta sala treuen fum quan falten tres dies per a la consulta sobiranista. Voluntaris de la plataforma Barcelona Decideix introdueixen al sistema informàtic les dades dels vots anticipats per comprovar que qui ja ha votat no ho hagi fet més d'una vegada. Si diumenge algú repeteix, als ordinadors hi sortirà aquest missatge. El dia de la consulta, es mobilitzaran un mínim de 3.000 voluntaris ubicats en els col·legis electorals i a la seu de l'organització. En total, podran votar a la consulta més d'1.400.000 barcelonins majors de 16 anys. Ho podran fer en les 480 urnes que hi haurà repartides en 347 punts de votació. La meitat seran espais tancats, i la resta, carpes exteriors. Els col·legis electorals no correspondran amb els habituals però s'han buscat en espais propers. A la pàgina web de la plataforma es poden consultar districte per districte. L'organització espera que la participació sigui similar a la d'altres ciutats de l'àrea metropolitana que ja han fet la consulta, a l'entorn del 10%. Al referèndum de la Diagonal va votar un 12%. ALFRED BOSCH, portaveu de Barcelona Decideix "El 10% és un número rodó, i jo crec que si el superem podem estar satisfets. En la mesura que el superem de més o de menys estarem més o menys satisfets, però jo crec que aquesta és una bona mesura perquè els precedents ens la marquen". Els col·legis electorals tancaran a les 8 del vespre i les dades globals de participació se sabran mitja hora després. L'organització espera poder tenir els resultats oficials pels volts de les 11 de la nit.

L’organització ha disposat de més de 300 col·legis electorals a tots els districtes de la ciutat per votar a la consulta del 10-A. El districte que tindrà més punts de votació és l’Eixample i el que en tindrà menys, Ciutat Vella. A més, fins al 8 d’abril hi ha la possibilitat de participar de manera anticipada a la consulta.

Els organitzadors han afirmat que el percentatge de votació que donarien per vàlid es situaria a l’entorn d’un 10 %, i confien poder superar els resultats de participació de la consulta de la Diagonal. Els resultats oficials de participació es coneixeran a les 20.30 el proper diumenge i els resultats de la votació, cap a les 22.30 h.

L’escriptor i periodista Quim Monzó ha tancat la llista de les 200 adhesions al referèndum, al qual també s’han adherit el cantant Gerard Quintana, el lingüista Sebastià Serrano, o l’expresident del Parlament de Catalunya, Joan Rigol. A més, compta amb l’adhesió i col·laboració de 361 entitats.