Són padrina i fillola. L'actriu Amparo Moreno i la terrassa de la Vermuteria Lou, al carrer de l'Escorial. Quan el Gremi de Restauradors li va proposar sumar-se a la campanya no va dubtar-ho ni un moment. AMPARO MORENO, actriu "Com actriu estic molt còmoda estudiant un paper en una terrassa, o abans d'anar al mercat, o per xerrar amb els amics. Estem a un país mediterrani on hi ha llum on hi ha vida... No em toqueu la meva terrassa." Amb la nova ordenança de terrasses la vermuteria Lou hauria d'eliminar 3 de les 4 taules de què disposa actualment. No compleix amb algun dels requisits, ja que, per exemple, hi ha mobiliari urbà, com aquest fanal, a tocar de les taules. Això, segons la Lourdes, la propietària, no molesta ningú. Si li fan treure la terrassa, diu, no sap si podrà mantenir el negoci. LOURDES BLANCO, propietària "Sin la terraza el bar no se aguanta. Pero ni yo ni muchísimos más de la calle Escorial. Per al Gremi de Restauradors de Barcelona el de la vermuteria Lou és només un exemple de què l'ordenança no contempla les diverses peculiaritats de la ciutat. Posa en perill, diuen, terrasses històriques molt estimades pels veïns. També, diuen, es perdran milers de llocs de treball. ROGER PALLEROLS, director general del Gremi de Restauradors "El 40% de la facturació anual està vinculada a la terrassa. Si el règim de les distàncies no s'atura i es consolida la reducció de taules podríem estar parlant de la pèrdua 15.000 llocs de treball." Per això van demanar a representants reconeguts del món de la cultura, l'art i la ciència de Barcelona que apadrinessin una terrassa i fessin campanya en contra de l'ordenança. La llista de padrins és llarga, arriba fins als 35 amb noms ben coneguts com Ventura Pons, Josep Maria Pou, Pilar Eyre o Javier Mariscal.

El Gremi de Restauradors de Barcelona ha engegat una campanya que vol reivindicar l’ús veïnal de les terrasses i han proposat a una trentena de personalitats barcelonines que n’apadrinessin una. S’hi han adherit noms destacats de diversos àmbits.

La llista és llarga: Bonaventura Clotet, Iván Mañero, Carme Puig Antich, Maruja Torres, Estrella Salietti, Glòria Serra, Raffel Pagès, Màgic Andreu, Joan Pera, Ruth Jiménez, Teresa Gimpera, Ventura Pons, Xavier Grasset, Toni Albà, Sergi Belbel, Oriol Nolis, Peret Reyes, Ricard Reguant, Nacho Vidal, Philip Stanton, Martina Klein, Moncho, Pep Sala, Javier Mariscal, Amparo Moreno, Cristina Dilla, David Selvas, Joan Estrada, Toni Rovira, Josep Maria Pou, Javier Planas, Pilar Eyre, Mercè Sampietro i Juan Carlos Ortega. Segons el gremi, el suport obtingut “evidencia l’ampli suport ciutadà vers les terrasses dels bars i els restaurants”.

El Gremi de Restauració ja ha advertit diverses vegades que, a parer seu, la nova ordenança no preveu les diverses peculiaritats de la ciutat. Per això van demanar al nou consistori que la retirés. Consideren que posa en perill terrasses històriques “vinculades a la vida quotidiana dels barcelonins”, sobretot pel nou règim de distàncies, l’aplicació del qual l’Ajuntament ja va aturar aquest setembre mentre es debat una proposta de consens.