El doctor Eduard Escrich encapçala el Grup per a l'estudi del càncer de mama a la Universitat Autònoma de Barcelona, i des de fa uns mesos té més feina que mai. Aquest grup d'experts ha descobert que les cèl·lules cancerígenes no acostumen a tenir una mortalitat gaire elevada, com es demostra en aquesta imatge. Però després de seguir una dieta amb oli d'oliva, moren més cèl·lules. Això permet que el tumor del càncer de mama no creixi amb tanta facilitat. L'estudi, que encara s'ha de tancar, s'ha publicat ja a la revista 'Carcinogenesis'. Després de treballar 25 anys les relacions entre els greixos de la dieta i el càncer, el doctor Escrich, ho té clar, a l'hora de menjar, l'equilibri n'és la clau. Per tant recomana la ingesta de l'oli d'oliva verge extra, que té tots els principis actius, però amb mesura. Assegura que 4 o 5 cullerades soperes d'oli al dia, durant tota la vida, són suficients per aconseguir que els tumors de càncer de mama no siguin tant virulents.