El caos que s’ha originat a l’estació de Sants arran de la suspensió de la circulació de trens per un robatori de cable continua més enllà del restabliment del servei. Si bé a quarts de dotze Adif ha anunciat la represa de la circulació dels trens AVE en tota la línia entre Figueres, Barcelona i Madrid, a Sants, les aglomeracions, nervis i tensió entre els centenars de persones que s’hi aplegaven han continuat ben encesos. Això ha obligat el cos dels Mossos d’Esquadra a intervenir per intentar mitigar la situació. Megàfon en mà, un dels agents camina entre la multitud cridant la destinació del comboi que es pot omplir i demana als viatgers que portin el bitllet a la mà i facin un passadís: “Igual que abans, si us plau, ho estem fent molt bé! Bitllet en mà i passadís! Viatjarem tots, no es preocupin!”.

7.200 passatgers afectats pel robatori de cable

Malgrat la resolució de la incidència, el sistema de trens necessita el seu temps per normalitzar-se. La línia Figueres-Vilafant – Barcelona – Madrid estava tallada des de primera hora per un robatori de cable a les vies. Això ha afectat 22 trens a tot l’estat i un total de 7.200 viatgers.

Pel que fa al robatori, els Mossos d’Esquadra han detingut un noi de 19 anys acusat de ser-ne l’autor i no es descarten més detencions.