L’empresari i perruquer Raffel Pagès ha mort la matinada del 9 de maig, a Barcelona, a l’edat de 78 anys. L’estilista és un referent en el sector de la perruqueria i impulsor de centres de formació en el sector. Actualment hi ha una vuitantena de centres de perruqueria de la firma al territori espanyol, que donen feina a més de 300 persones.

Més de 60 anys en el sector

Pagès es va formar a Carita de París, la millor perruqueria mundial en els anys 60, on va estudiar la importància d’un bon equilibri entre imatge, cos i pentinat. Durant aquest temps a la capital francesa va descobrir la seva vocació i va decidir importar a Espanya el París del glamur. El seu primer saló de bellesa el va inaugurar a Barcelona, al carrer de la Reina Elisenda, 16. La cadena Raffel Pagès, empresa familiar membre de Comertia, la porten actualment les seves filles, Carolina i Quionia Pagès.

Un museu amb història

L’any 2000, Pagès va obrir a Barcelona un museu de la perruqueria. L’espai queda amagat al fons del seu establiment de la rambla de Catalunya, al número 99. Allà s’hi poden veure més de 7.000 objectes relacionats amb la història d’aquest ofici que el perruquer català va començar a col·leccionar fa més de 50 anys, quan el seu pare, també perruquer, volia llençar els assecadors de casc que quedaven vells.

La col·lecció inclou peces úniques, com un postís de l’actriu Grace Kelly o els cabells de Lluís XVI i Maria Antonieta. També hi ha pintes d’ivori, de plata i de fusta, xineses, inques i merovíngies, distintius publicitaris, maletins de barber, antics arrissadors i joies fetes amb cabells.