(ACN) El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha reconegut que va ser “molta gent” la que la mitjanit d’aquest dissabte va participar en concentracions per celebrar la fi del toc de queda, però ha insistit que “la gran majoria del país” no ho va fer.

En aquest sentit, ha demanat “posar el focus” en aquesta majoria que va mantenir les mesures vigents. En declaracions a TV3, ha fet una crida a la prudència perquè la pandèmia “encara no s’ha acabat”: “Encara no és el moment de relaxar-nos”, ha dit. Tot i això, ha assegurat que “no hi ha gaires núvols a l’horitzó”.

Obrir l’oci nocturn a l’estiu

A més, ha dit que l’objectiu és que l’oci nocturn estigui “en condicions de reprendre l’activitat” al començament de la temporada d’estiu. Ramentol ha explicat que porten mesos treballant amb el sector de l’oci nocturn en el marc d’un pla sectorial.

Ha recordat, però, que és una norma estatal la que des del 15 agost va determinar el tancament del sector. Per això, ha afirmat que “en algun moment” caldrà dirigir un “clam” a l’executiu espanyol perquè derogui aquesta acció coordinada. Amb tot, ha afirmat que “encara té sentit” que l’oci nocturn estigui tancat, ja que la majoria del públic és gent jove que queda fora dels plans de vacunació.