El museu de la perruqueria que l’estilista Raffel Pagès té a Barcelona és una autèntica meravella. Queda amagat al fons del seu establiment de la rambla de Catalunya, al número 99. Allà es poden veure més de 7.000 objectes relacionats amb la història d’aquest ofici que el perruquer català va començar a col·leccionar des de fa més de 50 anys, quan el seu pare, també perruquer, volia llençar els assecadors de casc que quedaven vells.

El museu va obrir l’any 2000, un racó desconegut i singular distribuït en tres sales amb ginys curiosos com assecadors de casc, eixugacabells a corda i l’aparell amb què es va fer la primera permanent de la història (amb una història tragicòmica al darrere). També hi ha pintes d’ivori, de plata i de fusta, xineses, inques i merovíngies, distintius publicitaris, maletins de barber, antics arrissadors i joies fetes amb cabells.

Noms famosos

La col·lecció inclou peces úniques, com un postís de l’actriu Grace Kelly o el cabells de Lluís XVI i Maria Antonieta (que segons explica Raffel Pagès es va tallar quan estava embarassada per recomanació del seu perruquer). A més, es poden veure tocadors de l’època dels tsars de Rússia i del palau de Versalles.
El museu disposa d’un fons de més de 2.000 llibres sobre perruqueria (alguns daten de l’any 1500) i la recreació d’una barberia del 1800.

+