(ACN) La Fundació Migra Studium alerta de la detecció de casos d’ansietat, angoixa i malalties mentals “greus” entre els interns del CIE de Barcelona, situat a la Zona Franca. L’entitat ha presentat aquest dimarts l’informe elaborat pel Servei Jesuïta a Migrants (SJM), corresponent al 2022, en què recull la situació dels set CIE que hi ha a l’estat.

En el cas de Barcelona, el 2022 van ser internades 482 persones, 85 més que el 2021. D’aquests, Migra Studium va acompanyar-ne 65 i 27 d’ells tenien problemes de salut mental. Entre les causes, la fundació apunta el fet que el CIE de la Zona Franca és el que va registrar la mitjana de durada dels internaments més alta de la resta de centres de l’estat, amb 39 dies. El màxim permès són 60.

Proliferació de casos d’intents de suïcidi 

De les dades presentades aquest dimarts destaca també la proliferació de casos d’intents de suïcidi a bona part dels CIE de l’estat. En el cas de Barcelona, durant el 2022 es va activar el protocol de prevenció de suïcidi en nou ocasions. En el conjunt de l’estat, es va activar en 51 ocasions, la majoria a Madrid (27) i València (14).