manifestació Barcelona

El sindicat Infermeres de Catalunya ha tornat a sortir al carrer aquest dimarts coincidint amb el vuitè dia de vaga indefinida del sector. La manifestació ha començat a la plaça d’Urquinaona, ha baixat per la via Laietana i ha arribat fins a la plaça de Sant Jaume, on les infermeres, han fet una acció simbòlica i han llençat les bates a les portes de la Generalitat. Segons la Guàrdia Urbana hi han participat unes 700 persones.

Foto: Marta Pratdesaba

La protesta ha obligat a desviar diverses línies de bus en els carrers afectats. Es tracta de la D50, l’H16, la V15, la V17, 19, 22, 39, 47, 52, 55 i 120. Minuts abans de les 12 h, però, han recuperat el recorregut habitual.

Contra el tercer conveni col·lectiu

El personal d’infermeria denuncia el “menyspreu cap a la professió” que, assegura, reflecteixen el tercer conveni col·lectiu del Servei Català de la Salut signat al gener i el preacord de condicions de treball de l’ICS. Reclamen millores laborals i econòmiques, però també més reconeixement de la seva feina. En protestes anteriors, el col·lectiu va tallar el trànsit de la ronda de Dalt, la Diagonal i la Gran Via.