Els treballadors de la banca i entitats financeres reclamen millores salarials i escalfen motors davant d’un seguit de mobilitzacions en plena negociació del conveni col·lectiu. Aquest dimecres s’han manifestat pel centre de Barcelona en una protesta convocada pels tres sindicats majoritaris dins el sector financer, CCOO, UGT i FINE. La mobilització s’ha fet simultàniament a València i Sevilla.

Denuncien enrocament de la patronal pel conveni col·lectiu

Els sindicats acusen d’“enrocament i manca de voluntat” les patronals de la banca en la negociació del conveni col·lectiu i reclamen un increment dels sous, ja que critiquen que han perdut deu punts de poder adquisitiu en els darrers cinc anys pràcticament sense augments en el salari. A més, recorden que en els darrers anys s’han acomiadat 25.000 treballadors.

“La banca està anat millor que mai i això no reverteix a la plantilla, al contrari: tot són pressions comercials, més càrregues de feina, menys personal a les oficines i la plantilla ja ha dit prou”, ha etzibat la representant del sindicat FINE. En la mateixa línia, Íngrid Vilanova, de CCOO, apunta que “ha arribat l’hora de les plantilles, la patronal no es mou i ni tan sols es puja l’IPC“.

Primera vaga a la banca en 40 anys

La mobilització d’aquest dimecres s’ha fet sense convocar cap aturada parcial ni vaga, però ha tingut una assistència molt satisfactòria pels sindicats convocants. Per això, alerten que preveuen un alt seguiment en l’aturada parcial pel proper dilluns 26 de febrer (de 8h a 10h), i també en el que ha de ser la primera vaga en el sector de la banca dels últims 40 anys, convocada per al 22 de març. El passat 8 de febrer més de 3.000 treballadors del sector bancari es van manifestar a Madrid per reclamar un conveni “amb salaris més justos”.

Ruta per les seus de diferents entitats financeres

La manifestació ha recorregut algunes de les oficines bancàries del centre de Barcelona, al llarg del passeig de Gràcia i la rambla de Catalunya amb parades a les seus del Banc de Sabadell, el BBVA, CaixaBank i Deutsche Bank. La protesta, però, no ha ocasionat pràcticament afectacions al trànsit, ja que s’han manifestat pel centre de la rambla de Catalunya i les voreres del passeig de Gràcia.