manifestació Barcelona
imatge: @dignaenfermeria

Desenes de professionals d’infermeria han participat en una manifestació a Barcelona, que ha tallat la Gran Via a l’altura del carrer de Balmes contra el procés d’estabilització de places que ha fet l’Institut Català de la Salut (ICS). Com a conseqüència de la protesta, s’han desviat vuit línies d’autobús. Concretament, l’H12, V15, X1, 7, 52, 54, 63 i el 67 han modificat el recorregut habitual.

Manifestació del sector d’infermeria contra el procés d’estabilització

La protesta, convocada per Infermeres de Catalunya, el Sindicat d’Auxiliars d’Infermeria (SAE) i SOM Intersindical, denuncia que l’ICS ha eliminat més de 4.600 places addicionals de la fase 1 del procés d’estabilització, per incloure-les a la fase tres. Un procés que titllen com a “ple d’obstacles”. En aquest sentit, Infermeres de Catalunya denuncia que durant el procés d’estabilització s’han incomplert els terminis comunicats, s’han produït problemes tecnològics i s’han canviat arbitràriament els temps d’examen.

Modificacions de calendari per “qüestions tècniques”

Per la seva banda, l’ICS confirma que en el procés de reducció de temporalitat de plantilles, s’havien inclòs 4.679 places per estabilitzar en la primera fase -la de concurs de mèrits– de les tres previstes en el procés d’estabilització, amb la intenció d’agilitzar el procés. Tanmateix, afirmen que han hagut de moure aquestes places a una segona i tercera fase d’oposicions per “qüestions tècniques relacionades amb la llei 5/2023 de 28 de juny”.

Tot i això, l’ICS assegura que no hi haurà menys oferta total de places d’estabilització i que no s’endarrereixen els terminis establerts, que marquen que els exàmens de les fases 2 i 3 es facin al primer trimestre de 2024.