Centenars de persones han participat en la marxa amb pancartes i banderes de l'arc de Sant Martí per reclamar els drets del col·lectiu LGTBI i per denunciar que a dia d'avui continuen patint discriminacions i agressions. NACHO GARCIA, Stop Sida "Se ha avanzado mucho en estos años, pero necesitamos seguir trabajando para que no haya ningun tipo de discriminación por la sexualidad que tu tengas." Es tracta d'una marxa històrica, que fa més de 30 anys que es desenvolupa a la ciutat, i en cada edició han fet una reinvindicació diferent: enguany volen donar visibilitat a les identitats plurisexuals. Han denunciat que s'estigmatitza i s'invisibilitza les persones plurisexuals. Avui han defensat amb la manifestació aquesta orientació sexual i han reclamat tolerància. NATÀLIA CLIMENT, membre col·lectiu Enrenou "La plurisexualitat és un terme paraigües que estem fent servir per totes aquelles orientacions i identitats on ens sentim atretes cap a més d'un gènere, com la bisexualitat, la pansexualitat i d'altres. Reivindicar la diversitat, la pluralitat i la fase, el canvi, i el poder definir-te en el moment i poder canviar." També han demanat que s'apliqui la llei contra la LGTBIfòbia que es va aprovar fa gairebé dos anys al Parlament, i diuen que fins al moment no s'han desenvolupat les mesures que preveia la norma. Mentre es continuïn produint casos de discriminació es continuaran manifestant en marxes coom la d'avui, organitzada per la Comissió Unitària 28 de juny.

Es tracta d’una manifestació històrica que fa més de 30 anys que es té lloc a la ciutat. Sempre s’ha dut a terme amb diferents reivindicacions sobre la taula, però amb un objectiu principal: reclamar els drets del col·lectiu i lluitar perquè no hi hagi més casos de discriminació. A la marxa, que se celebra amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull i per l’Alliberament LGTBI, hi participen partits polítics i tota mena de col·lectius i organtizacions, com l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) o Arran Barcelona. També hi ha assistit l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Enguany, sota el lema “Les plurisexualitats trenquen binarismes”, reivindiquen que les persones plurisexuals no han estat mai reconegudes com a tals, i que tot i pertànyer al moviment LGTBI, moltes vegades se les ha considerat només com a “aliades” i no com a “afectades”. La protesta vol denunciar la bifòbia i el monosexisme, els quals han de “resistir” per fer-se visibles. Diuen que s’estigmatitza i s’invisibilitza les persones plurisexuals. Avui han defensat amb la manifestació aquesta orientació sexual i han reclamat tolerància.

Una altra de les reivindicacions que han detallat durant la marxa és que s’apliqui la llei contra la LGTBIfòbia que es va aprovar fa gairebé dos anys al Parlament i diuen que, fins al moment, no s’han desenvolupat les mesures que preveia la norma. Volen més atenció vers els casos de discriminació, que s’actuï sobre això i que se sancioni els agressors perquè no reincideixin.

La plurisexualitat és l’opció sexual d’aquelles persones que se senten atretes per més d’un gènere, i engloba tant la bisexualitat com la pansexualitat. Dimarts passat, la Comissió Unitària 28 de Juny ja va organitzar un acte per posar en relleu la discriminació que experimenten les persones plurisexuals sota el lema “Les plurisexualitats trenquen binarismes. Entre poma i pera, jo escullo macedònia”.