ENRIC CONTRERAS, coordinador territorial del Banc de Sang "El problema és que la donació de sang, per edat, també caduca. Una persona que tingui, si és donant fins als 70 anys i si és donant fins als 65, arriba un moment en què ja no pots donar sang, i necessitem un relleu generacional. Que aquesta gent jove agafin el relleu d'aquests que cada any deixen de donar sang. Ens farien falta més o menys 25.000 nous donants, que són els que més o menys tenim cada any. Però les persones que són grans i ja són donants de sang solen donar sang entre tres i quatre vegades l'any, i els que s'incorporen no ho fan tantes vegades l'any. El que volem és incorporar molta gent jove i, a més, fidelitzar-los i que donin sang tres o quatre vegades l'any. Un petit comentari per a aquella gent que no ha donat mai sang i que els fa por o no saben què passarà. Jo sempre els dic el mateix: 'aneu a un hospital, a la porta d'un banc de sang i mireu la cara de la gent quan surt, tothom surt amb una rialla i amb una bona cara impressionant'. És a dir, no costa res, són 10 minuts i és una cosa absolutament imprescindible."
Enric Contreras ha explicat que el Banc de Sang té reserves per a uns sis dies vista, una provisió que idealment hauria de ser de set o vuit dies. Amb la Marató 2.0 , s’espera que les reserves del banc arribin als nou dies de previsió. Durant els dos dies que durarà la Marató 2.0 s’habilitarà un punt de donació per primera vegada a la Torre Agbar, a més dels hospitals de Sant Pau, Vall d’Hebron i el Clínic a la ciutat.
El coordinador territorial del Banc de Sang ha expressat que “Barcelona és una bona donant de sang”, tot i que ha reconegut que costa més arribar a la gent en poblacions grans que en pobles petits. Enric Contreras ha reconegut que la ciutat disposa de sang suficient per abastir els hospitals barcelonins i ha marcat l’objectiu de cobrir les necessitats en totes les àrees del banc, com la llet materna, teixits i cordó umbilical per a 2015.