L'Alba és al·lèrgica a l'ou i l'Amat, a la proteïna de la llet. Una patologia que en el cas dels infants trastoca la vida familiar. GEMMA VINYES, mare de l'Alba “Nosaltres fèiem una dieta totalment estricta. No menjàvem ou nosaltres ni ningú. La seva dieta era la nostra”. Ara segueixen el tractament de la clínica Dexeus. La recepta és menjar els aliments de forma gradual fins aconseguir que l'organisme els toleri. Dura al voltant de 4 mesos; es comença a l'hospital i continua a casa. GEMMA VINYES, mare de l'Amat “Cada dia ell menja galetes amb ou i dia sí dia no li anem donant la pasta amb traces. Perquè el seu cos cada vegada s'acostumi més”. En el cas de la llet s'ha aconseguit l'èxit en pràcticament tots els pacients. La clau és l'especialització. ANNA CISTERÓ, cap Servei Al·lèrgies Institut Dexeus “Individualitzar el protocol a cada pacient segons la resposta, amb el qual hem vist que és el que menys reaccions dóna. Perquè d'alguna manera estem controlant i veient l'evolució d'aquest nen”. L'al·lèrgia pot provocar vòmits, mareig o urticària. I en casos extrems, fins i tot la mort.