L'entitat que ha de gestionar el solar del pla Buits del carrer de Roger de Flor amb Rosselló encara no en té les claus. Hauran d'esperar que l'Ajuntament el condicioni. Calculen que seran uns tres mesos. ESTER BENACH, secretària de l'Associació Can Roger i membre de la Fundació Claror "L'endarreriment provocat per les obres la veritat és que ens va a favor perquè, és clar, l'Ajuntament en principi ha assumit el que és habilitar l'espai, que no estava previst a les bases, i, per tant, ja és una descàrrega important econòmica. Però tot el que és el projecte, de menjador, més hort, més art, tot prové de finançament privat, ja sigui econòmic o via donacions." El projecte de menjador social va sorgir arran de l'agreujament fa dos anys de la situació econòmica de molts veïns, que a part de necessitar aliments no tenien mitjans per cuinar-los. Estan convençuts que d'aquesta manera reforcen el projecte de residència i que, si calgués, el menjador social podria tenir continuïtat. MARIA LLUÏSA LONGAN, tresorera de l'Associació Can Roger i membre de l'AV Sagrada Família "És una mica aquell pas endavant, que fa 13 o 14 que s'està reivindicant una residència per a gent gran i centre de dia. Això s'ha intentat, sembla que el volen fer, aquí hi ha en aquest espai un cartell que ho demostra." Ara estan buscant pressupostos per fer uns barracons que siguin desmuntables, ja que el projecte és per a tres anys. De moment, ja disposen d'algunes aportacions econòmiques i volen impulsar una campanya de micromecenatge. Tenen molt clara quina serà la primera actuació. JUAN MARTÍNEZ, president de l'Associació Can Roger i membre de l'Església Evangèlica "Lo que nos gustaría es en cuanto tuviésemos la posibilidad de entrar, empezar a hacer un reparto de meriendas para niños y alguna actividad para niños, pero claro esto... dependemos de que podamos entrar." Els voluntaris per ajudar els nens amb les tasques escolars ja els tenen, i la dinamització la faran a través de les entitats que formen part de l'associació. El model que promouen és de caire participatiu, allunyat del concepte de pobresa i beneficència. El projecte de pla Buits el va impulsar l'Ajuntament a petició de diverses entitats per aprofitar alguns dels solars buits a la ciutat que estan en espera que s'hi executin diversos equipaments.
Amb el retard, l’Ajuntament ha assumit les despeses d’arranjament del solar, que els allibera del pagament del cost. Ara se centren a finançar tot el que és el projecte de menjador, més hort, més art, que dependrà de finançament privat, ja sigui econòmic o via donacions. Ara estan buscant pressupostos per fer uns barracons que siguin desmuntables, ja que el projecte és per a tres anys.
Les entitats socials del barri estan atenent actualment unes 1.300 persones. El finançament anual que necessiten és de 73.000 euros el 2013, i una mica més de 90.000 els anys següents fins a 2016. Han obert un compte per fer-hi aportacions:
Caixa d’Enginyers: 3025 0002 46 1433349809