La fi de la construcció del centre penitenciari a la Zona Franca ja té data, i coincidirà amb el tancament de la presó de la Trinitat Vella: serà d’aquí a quatre anys. Pels veïns és una notícia “molt satisfactòria”. Feia molts anys que n’esperaven el trasllat.

El Centre Penitenciari Obert 2 de Barcelona té els dies comptats. En una trobada informativa entre el conseller de Justícia, Carles Mundó, i veïns i entitats de la Trinitat Vella s’han detallat els passos a seguir per completar el trasllat de la presó. Es calcula que el 2021 s’haurà acabat el nou edifici a la Zona Franca i per tant es podrà tancar permanentment la presó de la Trinitat Vella.

Per Mundó, aquesta era una situació a la qual feia “molts anys” que “s’havia de donar la volta”. Ha assegurat que “els veïns busquen fets i no paraules. Això no és una promesa, és una realitat“, ha sentenciat.

Els veïns que han acudit a la reunió al Departament de Justícia s’han mostrat molt satisfets amb les novetats. Esperen ara que l’Ajuntament redacti “un bon projecte”, amb habitatges, places i botigues que donin un impuls a aquesta zona de la ciutat. “La Trinitat Vella sempre ha ajudat molt Barcelona, ara és el moment que Barcelona ens ajudi a nosaltres”, ha comentat un veí. Actualment una tercera part del barri és de propietat municipal.