Ho han anunciat en una roda de premsa el vocal de la FaPaC, Andrés Encinas, i la representant de la comissió ‘No retallades’ de l’Escola Patronat Domènech, Maria José Ruiz. El manual exposa una sèrie d’accions de resistència destinades a les famílies, com ara exigir que no s’escolaritzi en castellà o no cursar l’assignatura de religió ni la d’afany emprenedor. També es recomana fer servir els actuals llibres de text i evitar la segregació per sexe, llengua o coneixements.

De cara als docents es demana que persisteixin amb el sistema d’immersió lingüística, que mantinguin les competències dels consells escolars, que exigeixin la dotació econòmica que preveu la LOMCE per a noves tecnologies i per als alumnes amb necessitats educatives especials, que mantinguin l’educació en valors i que promoguin el pensament crític.

Demanen “valentia” a Rigau

Els representants de la FaPaC demanen a la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, que es “posicioni clarament” en contra de la LOMCE perquè “més enllà de declaracions de caràcter genèric, no ha pres cap mesura explícita”. El Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) demanarà al Parlament que insti Rigau que mitigui l’aplicació de la llei. “Li exigim imaginació, decisió i també valentia”, afirmen.

Per formar part de la xarxa d’escoles insubmises, l’únic requisit ha de ser l’adhesió del Consell Escolar i significar-se públicament contra la LOMCE. També es demana que els centres es comprometin a explorar les fórmules de resistència activa que cada centre consideri convenients “per mitigar els efectes nocius de la llei”.