taxi-barcelona

(ACN) El jutjat mercantil número 7 de Barcelona ha admès a tràmit una demanda d’Élite Taxi contra Freenow per competència deslleial, segons ha informat l’entitat encapçalada per Tito Álvarez. Entre els motius que exposa Élite, hi ha una “agressiva política de descomptes i comissions als passatgers que modifiquen la tarifa regulada del taxi” fet que, afegeix, “implica una clara vulneració de la normativa del sector”. A més, en un comunicat assenyala que Freenow es presenta sota la “falsa premissa” de ser una companyia que presta serveis de la societat de la informació quan en realitat ofereix servei de transport de taxi a l’AMB “sense disposar de les corresponents llicències administratives obligatòries”.

D’altra banda, segons l’organització liderada per Tito Álvarez, la multinacional aplica càrrecs als usuaris per sobre la tarifa del taxi en concepte de taxes “suposadament destinats a finançar projectes d’energia eòlica, plantacions d’arbres i cura de boscos remots”.

Altres denúncies contra Freenow

No és el primer cop que Élite Taxi alça la veu contra Freenow. Per exemple, el 2021 va denunciar la plataforma juntament amb Uber i Cabify a la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) per “pràctiques col·lusòries, abús de posició dominant, pràctiques deslleials i estratègia de preus predatoris”. A principis d’aquest any centenars de taxistes van sortir al carrer per protestar contra les pràctiques de Freenow i de les plataformes VTC.