(EFE) L’Hospital Vall d’Hebron aplicarà un programa d’intel·ligència artificial (IA) amb un assistent de veu a 90 pacients per controlar-ne a distància la insuficiència cardíaca congestiva. La intenció és reduir l’atenció hospitalària i millorar-ne el seguiment. Aquesta malaltia crònica consisteix en una deficiència del bombeig del cor, que fa que la sang s’acumuli a altres zones del cos.

LOLA, un assistent de veu virtual

Aquest programa d’intel·ligència artificial es basa en un assistent virtual de veu anomenat LOLA, que contacta telefònicament amb els pacients. En aquesta conversa, recull informació sobre l’estat de salut, i posteriorment, envia aquestes dades a la plataforma Tucuvi Health Manager, que les analitza automàticament. Després traspassa la informació a l’equip d’infermeria i destaca els pacients amb canvis.

D’aquesta manera, els professionals sanitaris poden fer un seguiment més freqüent i personalitzat dels pacients i anticipar-se a possibles descompensacions per un empitjorament de la malaltia.

Prova pilot amb 90 pacients

Uns 90 pacients de la Unitat d’Insuficiència Cardíaca del Servei de Cardiologia de l’Hospital Vall d’Hebron formaran part del programa AZerca. Se’ls farà un seguiment que durarà un període d’entre 6 i 12 mesos.

Les noves tecnologies basades en la intel·ligència artificial poden ajudar a afrontar el gran repte assistencial que suposen les malalties cròniques com la insuficiència cardíaca”
Aleix Olivella, metge adjunt del Servei de Cardiologia de l’Hospital Vall d’Hebron

L’Hospital ha col·laborat amb la farmacèutica AstraZeneca i la companyia tecnològica Tucuvi per crear el programa AZerca.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a