El Cacaolat compleix 80 anys. I ho fa en una situació delicada. Els problemes econòmics de l'empresa amenacen la presència als supermercats d'uns dels productes amb més història a Catalunya. De fet, aquí es on es ven el 90% de la producció. És en aquesta local on neix Cacaolat l'any 1931. La família Viader van tenir la idea de crear un batut de xocolata, després de fe un viatge a Hongria. MERCÈ CASADEMUNT VIADER, responsable de la Granja Viader "Ells estaven buscant un producte per aprofitar la llet desnatada que feien servir per fer moltes mantegues i nata i que no s'aprofitava. I una cosa amb l'altra van pensar, mira, podem treure una beguda de cacao feta amb llet desnatada". En un primer moment, el van començar a vendre només a l'establiment. Va ser després quan el van començar a distribuir a tot l'estat. Ara, cinc generacions més tard, encara és un dels productes estrella de la granja. MERCÈ CASADEMUNT VIADER, responsable de la Granja Viader "És una beguda que, com que la pots prendre freda o calenta, com combinada amb nata o licors, és bona de tota manera." La publicitat és un dels secrets de l'èxit del Cacaolat. A la Granja Viader encara avui conserven imatges d'anuncis molt presents en el record.

Les xarxes socials, Facebook i Twitter, han reflectit la preocupació dels consumidors pel fet que pugui deixar-se de vendre’s un dels productes catalans més apreciats.