Un centenar de persones s’han reunit aquest dissabte per homenatjar la històrica activista trans Silvia Reyes, morta aquesta setmana. L’Observatori contra l’Homofòbia i altres entitats com la Fundació Enllaç o Encara Acció s’han concentrat a la cruïlla entre Enric Granados i Consell de Cent per recordar qui va ser una de les primeres persones a alçar la veu pels drets del col·lectiu.

Una plaça dedicada a l’activista trans

A banda de retre-li homenatge, l’acte ha estat una oportunitat per demanar que la plaça cruïlla d’Enric Granados amb Consell de Cent porti el nom de l’activista. En aquest sentit, el president de l’Observatori contra l’Homofòbia, Eugeni Rodríguez, ha explicat que la reivindicació no és, només, en memòria del treball incansable de Silvia Reyes, sinó que també demanen que la plaça porti el nom de l’activista trans, ja que per a ella significava molt.

Aquesta no ha estat l’única reivindicació. Diverses entitats s’han unit també per reclamar que es reconegui la figura de Reyes i la seva lluita pels drets LGTBI+ amb una medalla.

Un vida dedicada a la lluita dels drets LGTB+

La històrica activista trans Silvia Reyes va néixer a Las Palmas de Gran Canària, tot i que feia més de mig segle que vivia a Barcelona. Va participar en la primera manifestació dels drets LGTBI+, que va travessar La Rambla el 26 de juny de 1977. La seva condició de transsexual, delicte sota la llei franquista de perillositat i rehabilitació social, va fer que passés un temps a presó a començaments dels anys setanta, juntament amb 37 dones més en la mateixa situació.