La secretària d’Administració i Funció Pública de la Generalitat de Catalunya, Alícia Corral Sola, ha comparegut d’urgència aquest dissabte a la tarda arran de la polèmica en les proves a les oposicions d’estabilització a la Generalitat. Els exàmens han estat marcats per la polèmica: sindicats i aspirants han denunciat un desgavell en la jornada, amb hores d’espera i fins i tot ajornament de proves.

Corral ha anunciat que elaboraran de manera immediata un informe que servirà per “analitzar les conseqüències jurídiques de les situacions que hi ha hagut”. En cas que es detecti que hi ha hagut un “incompliment greu”, es “depuraran responsabilitats” i, en cas que l’informe ho indiqui, es rescindirà el contracte de l’empresa adjudicatària de les oposicions, CEGOS. Aquesta és la primera vegada que la Generalitat externalitza unes oposicions.

Per tot plegat, la secretària d’Administració i Funció Pública també ha obert la porta a repetir alguns dels exàmens, “encara que en siguin cinc”. Això passarà en cas que “s’hagin incomplert els principis de mèrit, capacitat i igualtat en l’accés a l’ocupació pública”.

Demanen perdó als opositors

Corral ha demanat disculpes als aspirants “per les incidències i errors logístics” en l’organització de les proves i ha mostrat empatia amb els aspirants: “Considerem que el que ha passat és intolerable per a aquesta secretaria”.