En braços dels seus companys del regiment de muntanya, el fèretre de John Felipe Romero Meneses ha entrat aquest matí al pati d'armes de la caserna del Bruc, on treballava el soldat d'origen colombià mort dilluns a l'Afganistan. La cerimònia, que s'ha celebrat amb tots els honors militars, ha estat presididia pel príncep d'Astúries que ha donat el pèsam a la família i també ha concedit a la víctima la insígnia de l'honor militar. "Encontró la muerte cuando acompañaba a una caravana del Programa Mundial de Alimentos en Afganistán." A l'acte no hi ha acudit el president del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, que aquesta tarda viatja a Washington per participar a l'Esmorzar de l'oració. Sí que ho han fet per part de l'executiu, la vicepresidenta Elena Salgado i la ministra Carme Chacón. És el primera vegada que el cap del govern espanyol no assisteix als funerals d'un militar mor en atemptat. També hi havia diverses personalitats de la política catalana, i l'ambaixador de Colòmbia. En l'atemptat van resultar ferits sis soldats, tres del qual estan ingressats a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Dos d'ells es troben en estat greu però no es tem per la seva vida. Com sempre ha fet des que ocupa el càrrec, la ministra Chacón compareixerà al Congrés dels Diputats per informar de l'atemptat.

Durant el funeral, s’ha imposat al soldat la creu del mèrit militar amb distintiu vermell, que es concedeix als militars morts en accions violentes.

El príncep d’Astúries ha presidit l’acte al qual també han assistit la ministra de Defensa, Carme Chacón; el líder de l’oposició, Mariano Rajoy i el president de la Generalitat, José Montilla. Qui no ha anat ha estat el president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè avui viatja cap a Washington per trobar-se amb el president dels EUA  Barack Obama.

Els ferits, hospitalitzats
El funeral s’ha oficiat després que el cadàver arribés ahir a la nit a l’aeroport del Prat. A l’avió, també hi viatjaven tres dels sis ferits a l’atemptat, que han estat ingressats a l’hospital de la Vall d’Hebron.