(ACN) La fiscalia demana dos anys i mig de presó per a 11 persones que van intentar bloquejar l’accés al Palau de Justícia de Barcelona, seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 23 de febrer en una convocatòria dels CDR. Se’ls acusa de desordre públic perquè es van negar a abandonar les escales i la porta d’accés, que van quedar encadenades durant una hora. A més, el ministeri públic demana un any de presó per desobediència i resistència greu a l’autoritat per a dues persones més, acusades d’agredir dos mossos d’esquadra.

Un matí convuls

A les vuit d’aquell matí, els CDR, Arran, la CUP, el SEPC i Alerta Solidària havien convocat una protesta davant la Generalitat amb el lema Aturem el cop d’estat”. Però unes 200 persones van anar a les set del matí a fer un esmorzar popular a la plaça de Catalunya, on hi havia una acampada independentista. Els manifestants van anar cap al passeig de Lluís Companys, i a les 7.45 h van arribar davant del TSJC.

Segons la fiscalia, allà un grup de manifestants, entre els quals hi havia els 11 acusats per desordre públic, van tancar les portes de l’edifici i les van encadenar. Es van asseure davant la porta i es van lligar entre ells i a les columnes exteriors de l’edifici. Altres manifestants van asseure’s a l’escalinata d’accés i van desplegar diverses pancartes amb lemes com “23-F, aturem el cop d’estat” o “És l’hora del poble”. També es va distribuir un manifest titulat ’23-F, aturem el cop d’estat, prou repressió’, en què es deia que volien bloquejar el TSJC.

Un altre grup de manifestants van encadenar una porta lateral de l’edifici i altres concentrats van tallar el trànsit al passeig de Lluís Companys just davant l’edifici judicial. Tot i els requeriments dels Mossos, els concentrats no van voler desbloquejar l’accés, la qual cosa van poder fer els agents cap a les nou del matí.

Altres manifestants van intentar, sense èxit, superar la línia policial que acordonava l’edifici per sumar-se a la resta de concentrats de la porta. Tot seguit, els concentrats es van asseure davant del cordó policial situat davant del TSJC i van tallar així el passeig de Lluís Companys i els agents els van haver de treure un a un, però dos d’ells, un home i una dona, van donar puntades de peu a les cames dels agents i cops de puny per evitar ser enretirats. Els agents no en van resultar lesionats.

Cap a un quart d’11 del matí el carrer va quedat reobert i els manifestants van quedar continguts darrere les tanques que es van situar just a la vorera de davant del TSJC per garantir-hi l’accés per l’entrada principal. En total es van fer 14 detencions.

Crítiques a la decisió de la fiscalia

En un comunicat, el col·lectiu antirepressiu Alerta Solidària lamenta la petició de la fiscalia, que considera “la prova més evident de la irracionalitat del sistema penal espanyol” i de la “perversió a què està arribant el sistema judicial espanyol”, ja que demana dos anys i mig de presó per una “legítima protesta”. “Es persegueix fins a l’obsessió la militància independentista i es blinden d’impunitat mostres constants de violència i intimidació espanyolista”, assegura. “Tal com s’esperava, no hi ha hagut cap canvi real en la política repressiva del govern de Madrid”, tot i que governi el PSOE. En els propers dies, l’entitat farà pública la resposta a aquest “nou abús judicial”.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a