Tot i que el govern municipal va enterrar les intencions dels promotors de reactivar el projecte de l’hotel del Palau, els veïns s’han posat en guàrdia. Daniel Jiménez, advocat de la FAVB, ha explicat en roda de premsa que el govern els ha comunicat que l’operació es desfarà i que s’hi està treballant des de fa mesos. Jiménez afirma, però, que el silenci dels últims anys els fa desconfiar.

Per això, els veïns del casc antic exigeixen transparència en el procés per requalificar les finques on s’hi havia de construir l’hotel i destinar-les a equipaments per al barri. Segons Itziar González, exregidora de Ciutat Vella, volen “un gest polític” sobre aquest procediment i demanen seguir les reunions entre les administracions implicades, Ajuntament i Generalitat, de ben a prop. González també ha assegurat que no permetran que acabi un altre mandat municipal sense resoldre aquest cas.

El promotor d’Olivia Hotels ha demanat tramitar la construcció de l’edifici, però l’Ajuntament l’hi ha denegat 

Les alarmes s’han tornat a encendre entre els veïns de Sant Pere Més Alt. A primers de març el promotor d’Olivia Hotels va sol·licitar la tramitació de l’hotel del Palau. El pla afecta diverses finques que el Pla General Metropolità (PGM) qualifica d’ús residencial. Una setmana després l’Ajuntament va decidir denegar-li la petició argumentant que “no s’ajusta a l’interès públic”.

Tot i que hi ha un acord de plenari de l’any 2010 per modificar el PGM i tornar als edificis afectats la qualificació d’equipament, fins ara cap govern no s’ha decidit a reactivar aquesta modificació. En una sessió plenària el 2016, el ple va tornar a aprovar una proposició d’ERC per canviar la qualificació de les finques: d’ús residencial a equipaments per al barri . La clau de la negociació és econòmica i l’Ajuntament haurà de fer front al pagament d’indemnitzacions.

El teixit veïnal no amaga el descontentament pel que consideren una demostració més d’inacció municipal. L’actual tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, assegura que s’està a temps de desenvolupar qualsevol acció però els afectats demanen que s’enterri definitivament el projecte i es retorni a la qualificació original.

Els veïns van actuar d’acusació particular en el judici contra Millet i Montull i l’antiga cúpula d’Urbanisme per denunciar tràfic d’influències. La sentència va ser exculpatòria i els veïns van ser condemnats a pagar les costes judicials. Per resoldre aquesta qüestió, es reuniran  aquest dijous a les set de la tarda en assemblea.