Aquest dimarts al matí membres de l’Aliança contra la Pobresa Energètica s’han concentrat davant la seu d’Endesa per reclamar comptadors de llum per a les famílies necessitades que han ocupat un habitatge i paral·lelament, han ocupat una oficina de la companyia, la que és a la Gran Via, el número 608.

La plataforma s’ha mobilitzat després de tenir els resultats d’una enquesta interna que diu que el 70 % de persones que tenen una situació irregular de subministrament elèctric viuen amb menors. A més, també destaca que el 18 % dels casos són persones majors de 65 anys. El que reclamen des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica després de conèixer aquestes xifres són comptadors de llum per a aquestes famílies que han ocupat un habitatge després de perdre’n el seu. L’enquesta l’han realitzat a 160 persones.

Destaquen des de la plataforma que les famílies tenen “voluntat de regularització”, ja que en la meitat dels casos hi ha una negociació de lloguer social amb les entitats financeres. És per això que demanen accés a la llum per a aquestes famílies durant el període de tramitació, perquè puguin viure “de la manera més digna possible”.

L’Aliança contra la Pobresa Energètica s’ha mobilitzat per tal que Endesa escolti les seves reclamacions i s’asseguin a negociar. Però, de moment, la companyia ho ha rebutjat.