"És un puré de patata lleuger amb llet i mantega i després el pop bullit amb una miqueta de sal gruixuda, pebre vermell picant, una miqueta i oli d'oliva" És una de les propostes gastronòmiques que es poden tastar aquest cap de setmana a la Fira Mercat de Mercats. 12 restaurants i bars de Barcelona participen aquest any a la mostra. QUIM, propietari restaurant "Nosaltres fem l'hamburguesa de Buayú, amb una espuma de foie. Hem trencat previsions, hem fet el doble que l'any passat. Ahir vem treballar molt" Les més de 30 parades de mercats de la ciutat ofereixen tota mena de productes, que en molts casos, han sorprès els visitants. ANGELINA "Una mandonguilla de café. Ja veus tú. Només falta la xocolata al costat!" Enguany, els organitzadors han volgut potenciar els vins. La zona de tast no ha parat de rebre gent durant tot el matí. JOANA, sommelier "L'any passat teníem una altra ubicació, els cellers estàvem tots junts en filera i aquest any ens han anat distribuïnt amb els tastos i jo crec que això ha fomentat molt bé el consum" A l'aula gastronòmica, una carpa situada davant del Mercat de Santa Caterina, s'han fet desenes d'activitats durant el cap de setmana. Receptes i propostes culinàries obertes a tothom. La fira Mercat de Mercats tancarà a les 9 de la nit i aquest any els organitzadors esperen que el nombre de visitants superi les 250.000 persones.

L’objectiu d’aquesta edició és promocionar la cuina catalana, que vol ser declarada patrimoni immaterial de la humanitat.