Són 15 nens israelians i 15 de palestins que durant 8 dies conviuen a Barcelona. Només en fa tres que són aquí, però avui han visitat el Cosmocaixa amb una actitud totalment diferent de quan van arribar. LIRAN GERASSI, monitor "Ara els puc veure, els àrabs i els jueus, seient junts i quan juguen a futbol els veig abraçar-se després del gol." Era l'objectiu de l'intercanvi "L'esport per l'educació i la convivència". La iniciativa pretén fonamentar el diàleg i la comunicació entre els dos grups, de manera que uns i altres s'arribin a veure com a iguals. LAIA GRISO, Fons Català de Cooperació al Desenvolupament "S'han dissenyat una sèrie d'activitats per fomentar la bona convivència i bones sinèrgies prenent com a eix principal l'esport." La d'avui és només una de les moltes activitats que estan fent aquests dies a Barcelona. Tot i que l'intercanvi se centra en l'esport i especialment en el futbol, no desaprofiten l'ocasió de visitar la ciutat. ANAN AZYIAN, monitor "Allà hi ha una situació molt difícil, i ser aquí és una molt bona oportunitat per veure una nova ciutat i coses noves que no han vist mai." A la nit, per arrodonir el dia, acabaran la jornada veient el partit del Barça contra el Sevilla.

La iniciativa, promoguda per la Fundació del Futbol Club Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, aplega nens d’entre 11 i 12 anys provinents de dues entitats esportives de Jerusalem: el Shoafatt, integrat per palestins, i el Hapoel Katamon, d’israelians.

Aquest intercanvi és la primera fase del projecte “L’esport per a l’educació i la convivència”. La segona part serà un taller de formació per a monitors esportius en què es treballaran l’educació i els valors.