La direcció del Centre d’Estudis Montseny, al barri de Diagonal Mar i el Front Marítim, assegura que els alumnes del centre han de conviure amb els efectes que provoquen les capçades dels arbres del carrer que envaeixen el pati d’infantil. El director, Pep Trelis, reconeix que constantment s’hi troben branques caigudes, en especial els dies de vent, i que, a més, han de netejar els excrements dels ocells que hi ha als arbres diàriament.

El centre proposa avançar la poda

Trelis proposa avançar la poda d’aquests arbres per mitigar les molèsties que genera sobre l’escola, en especial en el dia a dia dels alumnes més petits, els d’infantil. Això sí, el director reconeix que la resposta que els ha donat el consistori és que la planificació és “podar-los el 2027”.

Volen pacificar els entorns de l’escola

Aquesta però no és l’única demanda que té l’escola. Fa temps que les famílies reclamen que es pacifiqui l’entrada del centre que dona a la cruïlla del carrer de Pallars amb el de l’Agricultura. Les famílies asseguren que en aquest punt els cotxes agafen força velocitat i a les hores punta, amb les criatures entrant i sortint de l’escola, és perillós.

La direcció del centre reconeix que fins i tot s’ha optat perquè siguin els alumnes més grans els que entrin per aquesta porta, per reduir la perillositat, i demana que, com a mínim, se senyalitzi.