Els espais Konsulta’m són un servei de suport psicològic per a adolescents i joves. Hi ha 20 espais Konsulta’m repartits pels barris de Barcelona. Set dels centres estan dirigits a majors de 22 anys i els 13 restants s’especialitzen en l’atenció emocional dels 12 als 22 anys. Aquest servei és gratuït i no requereix cita prèvia. Prem les icones del mapa per obtenir més informació de cada punt Konsulta’m, com l’adreça i les dades de contacte.
Com a mínim, tots els districtes de Barcelona disposen d’un espai Konsulta’m. Si no distingim el servei per edats, a l’Eixample, Gràcia, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi n’hi ha un, mentre que Horta-Guinardó i Ciutat Vella en tenen dos. Els districtes amb més punts d’atenció psicològica són Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc, amb tres cadascun.
En el cas de l’acompanyament psicològic i emocional dels majors de 22 anys, que es fa en espais diferenciats del dels adolescents, ja s’ha iniciat el desplegament en sis districtes, amb set punts. Això és així perquè el districte de Sant Andreu en té dos, un situat al Bon Pastor i, l’altre, al barri de Sant Andreu. En principi, s’ha ofert aquest servei als barris amb indicadors més desafavorits i s’han ampliat horaris en funció de la demanda.
Cercador de punts Konsulta’m
Al cercador següent, pots buscar quin espai Konsulta’m tens més a prop fent la cerca per barri, carrer, districte o per tipus d’equipament on es troben (casal de barri, casal jove, biblioteca o centre cívic). Per exemple, el punt Konsulta’m del Carmel es troba a la biblioteca del barri o, al Poble-sec, el trobem al Centre Cívic el Sortidor.
Els instituts tenen un Konsulta’m de referència
Cada institut té el seu punt de Konsulta’m de referència. No cal demanar cita i, per tant, s’hi pot anar lliurement sense necessitat de reservar hora ni cap derivació del CAP. També poden rebre acompanyament els pares o familiars d’adolescents per ajudar-los a gestionar determinades situacions, així com professionals que treballen amb joves.
El servei Konsulta’m per a joves de 12 a 22 anys va començar el 2018 i s’ha anat ampliant progressivament. Des del gener del 2021 també s’atén persones més enllà dels 22 anys. En cada punt Konsulta’m hi treballen equips d’atenció comunitària, amb un psicòleg o un infermer comunitari, disposats a escoltar i, en cas necessari, fer més d’una consulta o derivar el cas a altres recursos públics.