(ACN) Amics, familiars i personalitats de diferents àmbits han donat aquest diumenge l’últim adeu al cuiner Fermí Puig al Tanatori de Granollers, on aquest cap de setmana se li ha fet la vetlla. Durant la cerimònia de comiat, el periodista Jordi Basté ha glossat la seva figura a través de les anècdotes que van viure plegats, especialment aquelles que giren al voltant d’un àpat o del Barça.

Basté n’ha destacat el caràcter afable, catalanista “de pedra picada”, culer “pessimista”, lletraferit, savi i “tocapebrots”. “Polemitzava tant que aconseguia fer-te canviar d’opinió constantment”, ha recordat el periodista.

Cuiner i divulgador gastronòmic

Puig va morir aquest divendres als 65 anys. Al llarg de la seva carrera va destacar com a cuiner i divulgador gastronòmic. Des del 2013 regentava un restaurant amb el seu mateix nom al carrer de Balmes de Barcelona, que va deixar el mes de maig per jubilació.

Personalitats donen l’últim adeu al cuiner

A més de familiars i amics anònims, al Tanatori de Granollers s’hi han aplegat també desenes de personalitats de diferents àmbits, com una representació de la directiva del Futbol Club Barcelona, encapçalada pel seu president, Joan Laporta, i el director esportiu del Manchester City i exjugador blaugrana, Txiki Begiristain.

També personalitats del món polític i econòmic com l’exconseller d’Economia Jaume Giró, el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el també exdiputat de la formació i periodista Eduard Pujol. Del món de la comunicació i la cultura hi han assistit persones com Jaume Roures, Sergi Pàmies i Toni Clapés, entre d’altres.

Excompanys de Puig als fogons de les diferents èpoques i el seu soci, Alfred Romagosa, han acompanyat també la família a l’acte. Puig havia estat al capdavant de les cuines de restaurants com el Drolma i el Petit Comitè i havia passat també per restaurants de renom com El Bulli.